Wadlooptochten

NIEUW!(voor 1 persoon) U gaat met mij het wad op bij Noordpolderzijl of we lopen richting het vogelwachtershuisje op de Engelsmanplaat. U vertelt mij onder het wandelen een bijzondere indrukwekkende gebeurtenis uit uw leven. Dat kan een dramatische zijn maar ook een blijmoedige, of een dilemma.
Ik schrijf een beeldend verhaal over het gebeuren, geen verslag. Maar aan de feiten wordt niet getoornd.
De kosten zijn vanaf 500 euro (inclusief wadlooptocht). Afhankelijk van de wensen van u ten opzichte van het verhaal.


Oversteek naar Ameland

Mooie, maar zware wadlooptocht, circa 3,5 á 4 uur. In het begin is er een lang stuk pittig slik. Dit duurt ongeveer vijf kwartier. Mensen met veel overgewicht of een slechte conditie raad ik af deze tocht te lopen.
We verzamelen in Holwerd bij restaurant Land en Zeezicht, buiten onder de klok van de ingang naar de veerboot. Waarschijnlijk verzamelen we in 2023 bij de parkeerplaats van Carpark, Granddijk 3 in Holwerd.
Ook kunt u op een andere dag de terugtocht maken.

Prijs:
€40.00 p.p.(bij minimaal 10 personen) inkl. vervoer op het strand.


Zwerftocht naar Engelsmanplaat

Een 4.15 uur durende wadlooptocht naar het vogelwachtershuisje op Engelsmanplaat. Een lange wadlooptocht, maar het huisje hoeft niet per se het doel te zijn. Grote kans op het zien van zeehonden.
Afstand ongeveer 14 km. In het begin 15 minuten slik en op het einde.
Verzamelplaats is op de parkeerplaats tussen Nes(vasteland) en Wierum(kan niet missen).

Prijs:
€22,00 p.p. (bij minimaal 10 personen)


Oversteek naar Schiermonnikoog xxl

Een vrij pittige tocht van ongeveer 5 uur, waarbij u het Wad echt oversteekt en voet zet op het prachtige Schiermonnikoog. Vooral het kustdal is vrij zwaar. Een combinatie van slik (tot de enkels, een klein stukje er over) en water, soms tot de knieën. Gelukkig duurt deze ‘hel’ maar een klein half uurtje. Vervolgens loopt u hoofdzakelijk over harde ondergrond met een paar verfrissende geulen. Soms tot aan de borst. De afstand is 18 kilometer en bij een oostenwind heeft u de wind in de rug en is het waterpeil relatief laag. Bij een westenwind is er meer water en heeft u ook tegenwind. Dit maakt de tocht logischerwijs lichter of zwaarder.

Informatie

Duur: circa 5 uur Afstand: 18 km.
We carpoolen vanuit Lauwersoog naar de start die bij de dijk boven het plaatsje Broek is.

Prijs:
€42.00 p.p. (bij minimaal 10 personen) Verzamelplaats: Lauwersoog. Restaurant Schierzicht.


Wadlooptocht Brakzand -> Schiermonninkoog

Deze wadlooptocht gaat vanaf de zandplaat Brakzand naar Schiermonninkoog. Het grote voordeel van deze tocht is dat u onderweg maar heel weinig slik tegenkomt. Dat maakt de tocht ook een stuk minder inspannend, waardoor deze ook prima te doen is voor de minder geoefende loper. Zo kan iedereen toch naar Schiermonnikoog lopen (de gewone wadlooptocht van het vaste land naar Schiermonnikoog is een stuk zwaarder). Het verzamelpunt is in Lauwersoog. Vanaf daar varen we met een boot naar Brakzand. Deze vaartocht duurt ongeveer 20 minuten. Daarna is het nog 3 tot 3,5 uur lopen naar het eiland. Vanaf Schiermonninkoog gaat u weer met de veerboot terug naar Lauwersoog. De bootkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

Informatie

Duur; 3 tot 3,5 uur Afstand 12 km.

Prijs:
€46 euro p.p, (bij minimaal 10 personen) inclusief kosten voor de boot die ons naar Brakzand brengt. Vertrekpunt: Lauwersoog. Restaurant Schierzicht. De auto parkeren bij de parkeergarage van Wagenborgen. Houdt er rekening mee dat dit 20 minuten in beslag kan nemen. Vandaar loopt u naar restaurant Schierzicht.


Poëzietocht Noordpolderzijl

Wadlopen met gelijkgestemden. Kies één of twee gedichten die u wilt voordragen op het wad, van uzelf of een andere dichter. We gaan brainstormen op het wad met als doel: het ultieme waddengedicht!
We verzamelen bij ’t Zielhoes, Zijlweg 4 in Noordpolderzijl.

Prijs:
€16,00 p.p.


Wadlooptocht Noordpolderzijl

Drie huizen, haven, dijk, gemaal, een café-restaurant en een paar trekkershutten. Dat is Noordpolderzijl.
We verzamelen bij café-restaurant ’t Zielhoes, Zijlweg 4. Dan de dijk op waar we met helder weer de eilanden Borkum, Rottumeroog en Rottumerplaat zien liggen. Vervolgens gaan we de kwelder in en het weidse wad op.
Het is een tocht met niet te veel slik, veel tijd voor wadweetjes en een spectaculair einde.
Heerlijk uitwaaien dus! En ook nog kans op het zien van zeehonden.

Deze wadlooptocht is uitstekend geschikt voor mensen met een wat minder goede conditie of voor jongere kinderen, maar kan ook eenvoudig uitdagender worden gemaakt! Wie een nat pak wil hebben kan het krijgen.

Informatie

Duur: ongeveer 3 uur

Afstand: 8 a 9 km

Prijs:
€16,00 p.p. (bij volle groep van 12 personen)

Vertrekpunt: café-restaurant ’t Zielhoes, Zijlweg 4, Noordpolderzijl.


Het Rif

Het schitterende Rif is een verhoging aan de noordkant van Engelsmanplaat.
We verzamelen in Lauwersoog. Van hier uit gaan we met de taxi(of carpoolen) naar de start tussen Wierum en Nes(Friesland, vaste wal), lopen via Engelsmanplaat over de westkant van het Rif naar de Noordzee. Op het Rif zien we beginnende duinvorming. Vandaar wandelen we langs de vloedlijn naar de oostkant van Engelsmanplaat waar we worden opgepikt door een boot. Deze boot brengt ons naar Schiermonnikoog.
De duur van deze prachtige wadlooptocht is ongeveer 3,5 a 4 uur, plus een half uur varen, plus een uur wandelen op Schiermonnikoog.
Alleen in het begin slik(ongeveer 20 minuten). Dus een lange tocht, maar geen zware in de zin van veel slik. Wel een mooie en afwisselende route naar Schier.

Duur van de wadlooptocht totaal ongeveer 5 à 5,5 uur.

De verzamelplaats is in lauwersoog. Vandaar gaan we met een taxibusje naar de parkeerplaats tussen Nes en Wierum waar de tocht begint.

Door de uitgebreidheid van de tocht is die alleen voor 12.00 te boeken.

Prijs bij volle groep van 12 personen:
€60,00 p.p. (inclusief. boottocht naar Schiermonnikoog en veerboot terug. Exclusief taxi van 175 euro gedeeld door het aantal deelnemers).