Wadlooptochten


Oversteek naar Ameland

Mooie gemiddeld zware wadlooptocht, circa 3,5 uur. Inclusief ticket veerboot naar het vaste land en vervoer op het eiland van een tractor met aanhanger die ons naar strand Nes brengt. Vanaf hier is het ongeveer 45 minuten lopen naar de boot. Maar ik kan ook zorgen dat er huurfietsen voor u klaar staan, of een taxi.
We verzamelen in Holwerd bij restaurant Land en Zeezicht, buiten onder de klok van de ingang naar de veerboot.
Ook kunt u op een andere dag de terugtocht maken.
Zijn wij de enige wadloopgroep op het wad, wat natuurlijk het allermooiste is, dan zal er een kleine toeslag worden gerekend om de strandtractor te bekostigen, of er we gaan lopen op het eiland.(dit in overleg met de groep)

Prijs:
€32,00 p.p.


Wadlopen | Oversteek naar Schiermonnikoog

Een vrij pittige tocht van ongeveer 5 uur, waarbij u het Wad echt oversteekt en voet zet op het prachtige Schiermonnikoog. Vooral het kustdal is vrij zwaar. Een combinatie van slik (tot de enkels) en water, soms tot de knieën. Gelukkig duurt deze ‘hel’ maar een klein half uurtje. Vervolgens loopt u hoofdzakelijk over harde ondergrond met een paar verfrissende geulen. Soms tot aan de borst. De afstand is 18 kilometer en bij een oostenwind heeft u de wind in de rug en is het waterpeil relatief laag. Bij een westenwind is er meer water en heeft u ook tegenwind. Dit maakt de tocht logischerwijs lichter of zwaarder.

Informatie

Duur: circa 5 uur Afstand: 18 km

Prijs:
€33,00 p.p, inclusief veerboot Verzamelplaats: Lauwersoog


Wadlooptocht Brakzand -> Schiermonninkoog

Deze wadlooptocht gaat vanaf de zandplaat Brakzand naar Schiermonninkoog. Het grote voordeel van deze tocht is dat u onderweg maar heel weinig slik tegenkomt. Dat maakt de tocht ook een stuk minder inspannend, waardoor deze ook prima te doen is voor de minder geoefende loper. Zo kan iedereen toch naar Schiermonnikoog lopen (de gewone wadlooptocht van het vaste land naar Schiermonnikoog is een stuk zwaarder). Het verzamelpunt is in Lauwersoog. Vanaf daar varen we met een boot naar Brakzand. Deze vaartocht duurt ongeveer 20 minuten. Daarna is het nog 3 tot 3,5 uur lopen naar het eiland. Vanaf Schiermonninkoog gaat u weer met de veerboot terug naar Lauwersoog. De bootkosten zijn bij de prijs inbegrepen. (Als er met een RIB moet worden gevaren dan is er een toeslag van €8,00 p.p.)

Informatie

Duur; 3 tot 3,5 uur Afstand 12 km

Prijs:
€37,00 p.p, inclusief kosten voor de 2 boottochten Vertrekpunt: Lauwersoog


Zwerftocht naar Engelsmanplaat

Een 4 uur durende wadlooptocht naar het vogelwachtershuisje op Engelsmanplaat. Een pittige wadlooptocht, maar het huisje hoeft niet pers se het doel te zijn.
Afstand ongeveer 14 km. In het begin 15 minuten slik en op het einde.

Prijs:
€15,00 p.p


Wadlooptocht Noordpolderzijl

Drie huizen, haven, dijk, gemaal, een café-restaurant en een paar trekkershutten. Dat is Noordpolderzijl.
We verzamelen bij café-restaurant ‘t Zielhoes, Zijlweg 4. Dan de dijk op waar we met helder weer de eilanden Borkum, Rottumeroog en Rottumerplaat zien liggen. Vervolgens gaan we de kwelder in en het weidse wad op.
Het is een tocht met niet te veel slik, veel tijd voor wadweetjes en een spectaculair einde.
Heerlijk uitwaaien dus!

Deze wadlooptocht is uitstekend geschikt voor mensen met een wat minder goede conditie of voor jongere kinderen, maar kan ook eenvoudig uitdagender worden gemaakt! Wie een nat pak wil hebben kan het krijgen.

Informatie

Duur: ongeveer 3 uur

Afstand: 8 a 9 km

Prijs:
€12,00 p.p.

Vertrekpunt: café-restaurant ‘t Zielhoes, Zijlweg 4, Noordpolderzijl.


Poëzietocht Noordpolderzijl

Wadlopen met gelijkgestemden. Kies één of twee gedichten die u wilt voordragen op het wad, van uzelf of een andere dichter. We gaan brainstormen op het wad met als doel: het ultieme waddengedicht!

Prijs:
€12,00 p.p.


Noordpolderzijl xxl

Een 4 uur durende wadlooptocht. Flink doorlopen over harde zandplaten, hier en daar een beetje slik, geultjes en natuurlijk vele wadfeitjes.

Meestal zien we op deze tocht zeehonden.

Kortom een volwassen wadlooptocht. Afstand ongeveer 14 km.

Prijs:
€15,00 p.p.


Het Rif

Het Rif is een verhoging aan de noordkant van Engelsmanplaat.
We starten tussen Wierum en Nes(friesland, vaste wal), lopen via Engelsmanplaat naar het Rif en laten ons dan aan de oostkant van Engelsmanplaat oppikken door een boot.
Deze boot kan ons naar Schiermonnikoog brengen of naar Lauwersoog.
Alleen in het begin slik (ongeveer 20 minuten)

Prijs:
Via Schiermonnikoog €62,00 p.p. ( inkl. 2 boottochten )
Naar Lauwersoog €49,00 p.p. (inkl. 2 boottochten)
Zijn er op die dag meerdere wadlopers (meer dan 40 ) die deze tocht lopen, dan zijn de kosten via Schiermonnikoog €49,50 p.p en naar Lauwersoog €38,00 p.p.