Wadlooptochten


Oversteek naar Ameland

€ 32,- p.p.

Mooie gemiddeld zware wadlooptocht, circa 3,5 uur. Inclusief taxi of huurfiets op het eiland en ticket veerboot naar het vaste land.


Zwerftocht naar Engelsmanplaat

€ 14,- p.p.

Tocht naar het vogelwachtershuisje op Engelsmanplaat.


Wadlooptocht Brakzand ->
Schiermonninkoog

Deze wadlooptocht gaat vanaf de zandplaat Brakzand naar Schiermonninkoog. Het grote voordeel van deze tocht is dat u onderweg maar heel weinig slik tegenkomt. Dat maakt de tocht ook een stuk minder inspannend, waardoor deze ook prima te doen is voor de minder geoefende loper. Zo kan iedereen toch naar Schiermonnikoog lopen (de gewone wadlooptocht van het vaste land naar Schiermonnikoog is één van de zwaarste tochten die er is).

Het verzamelpunt is in Lauwersoog. Vanaf daar varen we met een boot naar Brakzand. Deze vaartocht duurt ongeveer 20 minuten. Daarna is het nog 3 tot 3,5 uur lopen naar het eiland. Vanaf Schiermonninkoog gaat u weer met de veerboot terug naar Lauwersoog. De bootkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

Informatie

Duur; 3 tot 3,5 uur
Afstand 11 km

Prijs: € 35,- per persoon, inclusief kosten voor de 2 boottochten

Vertrekpunt: Lauwersoog


Zwerftocht over het wad zonder slik (‘schoon’ wadlopen)

Deze rustige looptocht voert over het Eemswad. Het is een relatief eenvoudige en eventueel zelfs volledig slikvrije tocht. U kunt met vrij weinig inspanning en schone voeten optimaal genieten van de weidsheid van het Wad. Heerlijk uitwaaien dus!

Deze wadlooptocht is uitstekend geschikt voor mensen met een minder goede conditie of voor jongere kinderen, maar kan ook eenvoudig uitdagender worden gemaakt! Wie een nat pak wil, kan het krijgen!

Het Eemswad ligt ten noorden van Uithuizermededen. U kunt het wadlopen daardoor prima combineren met een bezoek aan de oude Menkemaborg en/of de inmiddels nationaal beroemde plaats Doodstil.

Ook als late tocht of vroege tocht

Het wad echt eens op een aparte manier ervaren? Loop dan eens in de vroege ochtend of tijdens het invallen van de avond. Ga mee op een vroege tocht (meestal rond 6 uur ‘s ochtends) of een late tocht (vertrek zo rond 19.00 uur). Geniet van de stilte en het bijzondere lichtspel op het wad!

Informatie

Duur: in overleg

Afstand: in overleg

Prijs: € 12,- per persoon

Vertrekpunt: in overleg

Aanmelden:  telefonisch of per mail: klik hier


Poëzietocht Noordpolderzijl

Wadlopen met gelijkgestemden. Kies één of twee gedichten die u wilt voordragen op het wad, van uzelf of een andere dichter. We gaan brainstormen op het wad met als doel: het ultieme waddengedicht!

Prijs
12,- p.p.


Wadlopen | Oversteek naar Schiermonnikoog

Een vrij pittige tocht van ongeveer vier en een half uur, waarbij u het Wad echt oversteekt en voet zet op het prachtige Schiermonnikoog. Vooral de eerste twee uur zijn vrij zwaar. Het eerste uur vanwege een combinatie van slik (tot de enkels) en soms ook nog 20 tot 30 cm water.

Vervolgens loopt u nog een klein uur door de slik, opnieuw tot de enkels en vervolgens hoofdzakelijk over harde ondergrond met een paar verfrissende geulen.

De afstand is 18 kilometer en bij een oostenwind heeft u de wind in de rug en is het waterpeil relatief laag. Bij een westenwind is er meer water en heeft u ook tegenwind. Dit maakt de tocht logischerwijs lichter of zwaarder.

Informatie

Duur: circa 4,5 uur
Afstand: 18 km

Prijs: € 30,- per persoon, inclusief veerboot

Verzamelplaats: Lauwersoog

Aanmelden: telefonisch of per mail: klik hier