Wadlooptochten


Oversteek naar Ameland

€ 32,- p.p.

Mooie gemiddeld zware wadlooptocht, circa 3,5 uur. Inclusief taxi of huurfiets op het eiland en ticket veerboot naar het vaste land.
We verzamelen in Holwerd bij restaurant Land en Zeezicht, buiten onder de klok van de ingang naar de veerboot.
Ook kunt u op een andere dag de terugtocht maken.


Zwerftocht naar Engelsmanplaat

€ 14,- p.p.

Een 4 uur durende wadlooptocht naar het vogelwachtershuisje op Engelsmanplaat. Een pittige wadlooptocht, maar het huisje hoeft niet pers se het doel te zijn.


Wadlooptocht Brakzand ->
Schiermonninkoog

Deze wadlooptocht gaat vanaf de zandplaat Brakzand naar Schiermonninkoog. Het grote voordeel van deze tocht is dat u onderweg maar heel weinig slik tegenkomt. Dat maakt de tocht ook een stuk minder inspannend, waardoor deze ook prima te doen is voor de minder geoefende loper. Zo kan iedereen toch naar Schiermonnikoog lopen (de gewone wadlooptocht van het vaste land naar Schiermonnikoog is een stuk zwaarder).

Het verzamelpunt is in Lauwersoog. Vanaf daar varen we met een boot naar Brakzand. Deze vaartocht duurt ongeveer 20 minuten. Daarna is het nog 3 tot 3,5 uur lopen naar het eiland. Vanaf Schiermonninkoog gaat u weer met de veerboot terug naar Lauwersoog. De bootkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

Informatie

Duur; 3 tot 3,5 uur
Afstand 11 km

Prijs: € 35,- per persoon, inclusief kosten voor de 2 boottochten

Vertrekpunt: Lauwersoog


Wadlooptocht Noordpolderzijl

Drie huizen, haven, dijk, gemaal, een café-restaurant en een paar trekkershutten. Dat is Noordpolderzijl.
We verzamelen bij café-restaurant ‘t Zielhoes. Dan de dijk op waar we met helder weer de eilanden Borkum, Rottumeroog en Rottumerplaat zien liggen. Vervolgens gaan we de kwelder in en het weidse wad op.
Het is een tocht met niet te veel slik, veel tijd voor wadweetjes en een spectaculair einde.
Heerlijk uitwaaien dus!

Deze wadlooptocht is uitstekend geschikt voor mensen met een wat minder goede conditie of voor jongere kinderen, maar kan ook eenvoudig uitdagender worden gemaakt! Wie een nat pak wil hebben kan het krijgen.

Informatie

Duur: ongeveer 3 uur

Afstand: 8 a 9 km

Prijs: € 12,- per persoon

Vertrekpunt: café-restaurant ‘t Zielhoes, Zijlweg 4, Noordpolderzijl.

Aanmelden:  telefonisch of per mail: klik hier


Wadlopen | Oversteek naar Schiermonnikoog

Een vrij pittige tocht van ongeveer 5 uur, waarbij u het Wad echt oversteekt en voet zet op het prachtige Schiermonnikoog. Vooral het kustdal is vrij zwaar. Een combinatie van slik (tot de enkels) en water, soms tot de knieën. Gelukkig duurt deze ‘hel’ maar een klein half uurtje.
Vervolgens loopt u hoofdzakelijk over harde ondergrond met een paar verfrissende geulen. Soms tot aan de borst.

De afstand is 18 kilometer en bij een oostenwind heeft u de wind in de rug en is het waterpeil relatief laag. Bij een westenwind is er meer water en heeft u ook tegenwind. Dit maakt de tocht logischerwijs lichter of zwaarder.

Informatie

Duur: circa 5 uur
Afstand: 18 km

Prijs: € 30,- per persoon, inclusief veerboot

Verzamelplaats: Lauwersoog

Aanmelden: telefonisch of per mail: klik hier

Poëzietocht Noordpolderzijl

Wadlopen met gelijkgestemden. Kies één of twee gedichten die u wilt voordragen op het wad, van uzelf of een andere dichter. We gaan brainstormen op het wad met als doel: het ultieme waddengedicht!

Prijs
12,- p.p.